Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra 29 Kov 2024 02:18



Atsakyti į temą  [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
 5-ATV TURIZMAS 2018 09 22 
Autorius Žinutė
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
Rudenėjant sugrįštame į jau antrus metus besitesenčias keturratininkų pamėgtas keliones su lankomais objektais ,o pagrindiniu tikslu aplankyti bent vieną apžvalgos bokštą ,tad ruoškimės jau rugsėjo 22 Utenos rajone STARTUOTI (hi)
Šis rugsejo 22 renginys, tai kuo daugiau pamatyti ,susipažinti su Lietuvos gamta, lankomais objektais ....ir visa tai su keturračiu (yes)
Dalyviai bus suskyrstyti i grupes ,kurias sudarys apie 10 ATV ,joms bus paskyrtas ,,vedlys,
Maršrutas apie 240km (hi) Lauko ,miško keliukais ,žvyrkeliais bus ir asfalto (!)
DEMESIO ,degaline pravažiavus 110km maršruto (!) (!) (!)
Visi ATV vairuotojai gaus prisiminimo diplomus ,,ATV TURIZMAS,, ir pasipuoš savo ,,žirgus,, etapo lipdukais ir ženkliukais
O renginio remėjas ,,MOTORIDER,,vaišins rytine kava (gerai) taippat dalyviai vaišinsis įveike puse maršruto KIBINAIS (happy)
Viso renginio metu budės ,,evakuatorius,,,jei technika -pavestu (uff)
REKOMENDUOJAMA ATV 4X4
daugiau info bus pildoma (!) (!) (!)
Dalyviu skaičius bus ribojamas!
REGISTRACIJA Email: bekelesvilkai@gmail.com Forma:Tema ATV TURIZMAS; Vardas,Pavarde, tel .nr.miestas ir ATV modelis REGISTRACIJA bus patvirtinta email su daugiau informacijos.
Šio etapo ,,,,startinis,,atv dalyviu,keliaiviui; vietoje papildomos registracijos metu .
STARTAS-FINIŠAS

KOORDINATES

Renkames nuo 8 val ,
Papildoma registracija 9 val
Brifingas 9,30val
Startuoja pirma grupe 10 val ,sekantčios kas 5 min
Del neaiškumu kreipkites tel 868638339

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


Paskutinį kartą redagavo remyga 23 Rgs 2018 00:43. Iš viso redaguota 4 kartus.



20 Rgp 2018 21:40
Aprašymas YIM
650cc
650cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Gru 2013 00:12
Pranešimai: 839
Miestas: Kėdainiai
Technika: Can-Am Renegade 800cc
super, lakiam ir sekam...

_________________
Viskas priklauso nuo tarpinės tarp vairo ir sėdynės

Greitai lėksi, lėtai neš...

ex. China atv 110cc
ex. China atv 250cc
ex. Can-Am Renegade 800cc
.....tapų tapų..... Laukiam kito


21 Rgp 2018 08:29
Aprašymas
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
1-Apžvalgos bokštą rasite Bijeikių kaime prie Rubikių ežero. 15 metrų aukščio bokštas stovi ant kalvos, esančios 163 m virš jūros lygio, taigi lankytojams prieš akis atsiveria vaizdinga panorama. Nuo naujo apžvalgos bokšto pamatysite įspūdingą Anykščių krašto kraštovaizdį, gražuolį Rubikių ežerą su 16 salų, Bijeikių piliakalnį.
2-Burbiškio dvaro rūmai, 1853 metais pastatyti Lietuvos – Lenkijos didikų Venclovavičių giminės, tebėra vieni gražiausių Anykščių krašte. Visai dvaro sodybai suteiktas Burbiškio kraštovaizdžio architektūros draustinio statusas, ji įtraukta į Europos paveldo lankytinų objektų sąrašą. Prašome nepainioti šio dvaro su Burbiškio dvaru Radviliškio rajone, kur vyksta kasmetinės tulpių žydėjimo šventės, ir su kitu dvaru Burbiškiuose, Raseinių rajone.
3-Šeimyniškių atodanga ir konglomerato uola .Tai masyvus molio ir žvyro luitas, esantis buvusiame Šeimyniškių žvyro karjere. 2002 metais Konglomerato uola paskelbta geologiniu gamtos paveldo objektu. Konglomeratai susiformuoja dėl sudėtingų požemyje vykstančių hidrocheminių procesų, kai žvyro sluoksnyje išsikristalizuoja kalcitas. Požeminio vandens srautui, kuriame yra ištirpusio kalcio bikarbonato, pasiekus labai laidų ir poringą žvyro sluoksnį, jame sumažėja slėgis ir tai sąlygoja kalcito išsikristalizavimą, kuris tvirtai sulipdo smėlio, žvyro, gargždo nuogulas.
4-Įspūdingiausias Šeimyniškių piliakalnis, ant kurio X-XV a. prie Pilupio ir Piliaus upelių santakos stovėjo Užpalių pilis. Piliakalnio šlaitų ilgis 90 metrų, plotis 45 metrai. Užpaliai minimi 1261 m. Mindaugo dokumente, kuriame nurodomos ordinui užrašomos Sėlių žemės ribos. 1274 metais Livonijos ordinas pastatė Daugpilio tvirtovę iš kurios buvo rengiami žygiai į Lietuvos gilumą. Todėl kartu su kitomis rytų Lietuvos pilimis buvo tvirtinama ir Užpalių pilis, taupusi gynybinių pilių sistemos nuo Naručio ežero Biržų link dalimi. Pilių sistemoje buvo Linkmenų, Sėlos, Utenos, Užpalių, Tauragnų ir kiti įtvirtinimai, kurie gynė Lietuvos žemes nuo Daugpilio kalavijuočių antpuolių
5-Sartų apžvalgos bokštas .2006 m. buvo pastatytas 36 metrų aukščio apžvalgos bokštas. Vaizdingas Aukštaitijos apylinkes mėgstantiems stebėti žmonėms. Bokštą pastatė UAB "Rokiškio sūris". Tai visuomenės poreikiams skirtas, turistus traukiantis objektas. Bokštas visiems prieinamas, patikimas, jį mėgsta vestuvininkai, jaunimas. Apsilanko turistai iš užsienio. Iš bokšto atsiveria nuostabios Sartų ežero ir jo apylinkių panoramos.
6-Bradesių ąžuolo amžius apie 500 metų, aukštis – 29 m, skersmuo – 1, 95 m, apimtis 6,12 m. Bradesių ąžuolas dar vadinamas storiausio Lietuvoje Stelmužės ąžuolo broliu.
7-Marimonto grįstas senkelis .Senkelis grįstas akmenimis. Tam, kad jis nebūtų toks status – pastatytas su serpantinine kilpa. Labai status kelias į Marimontą eina iš Bradesių pusės. Be to kalno viršūnėje trykšta niekada neužšąlantis šaltinis, kurio vanduo sruvena žemyn nuo kalno link Marimonto. Todėl kelias visada būdavo pažliugęs, šlapias ir purvinas. Kad žmonėms patogiau būtų važiuoti į malūną, iškilo būtinybė tą kelio atkarpą kaip nors sutvarkyti. Nuo kalno žemyn kelią pradėjo grįsti akmenimis – brukavoti.
8-Marimonto palivarkas pastatytas XIX a. II p. ir priklausė Antazavės dvarui. Šioje vietoje, XIX a. II p. ant Zalvės upelio buvo įrengta užtvanka bei pastatyti malūnas su pikliumi bei lentpjūvė. Čia taip pat buvo karšiamos vilnos, verpiami siūlai, veliami milai. Labai status kelias į Marimontą eina iš Bradesių pusės. Be to kalno viršūnėje trykšta niekada neužšąlantis šaltinis, kurio vanduo sruvena žemyn nuo kalno link Marimonto. Todėl kelias visada būdavo pažliugęs, šlapias ir purvinas. Kad žmonėms patogiau būtų važiuoti į malūną, iškilo būtinybė tą kelio atkarpą kaip nors sutvarkyti. Nuo kalno žemyn kelią pradėjo grįsti akmenimis – brukavoti. Kad kelias nebūtų toks status, jį pastatė su serpantinine kilpa. Malūnas, lentpjūvė, karšykla veikė net ir pokario metais, tačiau 1946 ar 1947 metus kilus gaisrui viskas sudegė ir iki mūsų dienų išliko tik akmeninio mūro likučiai bei akmenimis grįsto senkelio (bruko) atkarpa.
9-1944 m. spalio mėn. Antazavės kaimo apylinkėse buvo suformuota Lokio rinktinė, kuriai vadovavo Mykolas Kazanas. Antazavės šile, prie Vinčežerio ežeriuko, aukštumėlėje, apaugusioje jaunomis eglaitėmis ir pušaitėmis, partizanai įsirengė 5 žemines. Per trumpą laiką jie įvykdė keletą kovinių užduočių bei pasipildė ginklų ir maisto atsargas, keletą kartų kovojo su stribais ir tarybiniais aktyvistais. 1944 m. gruodžio 26 d. į Antazavės šilo prieigas buvo sutraukta Zarasų, Utenos garnizonų kariuomenės dalys, taip pat Antazavės valsčiuje dislokuotos sovietinės kariuomenės įgula. Apkasuose įsitvirtinusių partizanų stovykla, buvo apsupta dviejų susiglaudžiančių pasagų formos žiedais. Mūšis truko visą dieną. Sutemus 85 partizanams stebuklingai pavyko išeiti iš apsupimo. 1944 m. gruodžio 26 d. mūšis Antazavės šile – bene didžiausias 1944 m. susirėmimas Zarasų apskrityje. Dabar Vyties kuopos partizanų dislokacijos ir 1944 m. gruodžio 26 d. mūšio vieta Antazavės šile su atstatytomis 2 žeminėmis yra valstybės saugomas objektas, įtrauktas į kultūros paveldo objektų sąrašą. 1994 m. pastatyta ąžuolinė atminimo lenta su užrašu: "Partizanų kovos su sovietų okupantais vieta". Mūšio vietoje, šalia Vinčežerio ežero, įrengta žeminės, pastatytas kryžius, suoliukai.
10-Pakerių kadagiai .Kiekvieno iš trijų Pakerių kadagių kamienų apimtys viršija 1 metrą, o aukštis – iki 7 metrų. Šie kadagiai auga senųjų Pakerių kaimo kapinių teritorijoje ir kartu su kryžiumi yra vieninteliai išlikę šių kapinaičių ženklai. Kadangi senosios kapinės ir kadagiai yra labai atokioje vietovėje patogaus privažiavimo prie jų nėra
11-Antalieptės hidroelektrinė . yra pirmoji didžiausia Pabaltyje kalnų tipo hidroelektrinė su 2620 kilovatų galingumu (tai trečioji pagal instaliuotą elektros galią vandens jėgainė Lietuvoje po Kauno ir Balskų hidroelektrinių). Vanduo joje slėgmine derivacija ant turbinų ratų krinta iš didžiausio Lietuvos sąlygomis 35 metrų aukščio. Hidroelektrinės rezervai dideli: jos vandens saugyklos-tvenkinio plotas yra 1000 hektarų, tvenkinio naudingas tūris net 23,5 milijonų kubinių metrų vandens. Vandens paviršiaus lygis pakilęs net 34 m. Hidroelektrinei yra panaudotas Šventosios upės vingio vagos pažemėjimas. Be to, patvenkta Šventoji kartu su 26 ežerais, sudaro antrą pagal dydį tvenkinį Lietuvoje, vadinamą Antalieptės mariomis. Šios hidroelektrinės projektavimo darbai truko 11 metų.Jėgainė pradėta statyti 1944–1945 m. Tačiau Antrasis pasaulinis karas planus sustabdė. Elektrinė baigta statyti 1961 m., susidarė užtvanka, vanduo užliejo 800 ha plotą ir sujungė 26 ežerus – susidarė Antalieptės marios.
12-Utenos rajone 2016 m. atkastas Biliakiemio Puntukas – vienas didesnių Lietuvoje rastų riedulių. Gamtos saugomą (nuo 2002 m.) objektą Lietuvos geologų tarnyba tiria nuo 2015 metų Utenos r. savivaldybės administracijos iniciatyva. Riedulio fiziniai duomenys: ilgis - 6,40 m, plotis - 4,30 m, aukštis - 0,95 m, perimetras - 16 m.

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


21 Rgp 2018 22:09
Aprašymas YIM
50cc
50cc

Užsiregistravo: 09 Sau 2011 21:08
Pranešimai: 53
Nieko pries neturiu tiesiog mano noumone bet 30 e + 10 keleivis ce jau su relybe prasilenkia prarasite nemažai dalyviu.....


23 Rgp 2018 21:12
Aprašymas
50cc
50cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Rgp 2016 17:39
Pranešimai: 4
Miestas: Vilnus
Technika: CF 550
Viskas priklauso nuo sudedamuju daliu teikiamos paslaugos.
1. Vienas dalykas uzsakyt kibina, kitas pamaitint kavinej, trecias leisti maistu pasirupint patiems (buterbrodai ir lasiniai).
2. Galima sudet taikinius ant medziu, o galima surast idomesni marsruta iki jo davaziuot.
3. Gali nusivezti moca i svetima rajona su priekaba ir palikt salia misko, o galima gaut ir apsauga.
Ir taip labai daug niuansu, kuriu neapsimoka net vardinti. Cia reik apsisprest, ar nori savo vaziuotai takeliais vel vaziuot, ar kazka naujo patirt?

Kai vaziuoji su savo grupe, tai skaiciuoji maista, kura ir pats, ar kazkam uzkrauni marsruta.
Cia gi yra darbas ne tik suorganizuot, bet dar ir suvaldyt mase, kuri ne butinai adekvati ir klauso "brefingo" metu issakytu nurodymu. Tam ne uztenka 1, 2 , ar 3 zmoniu grupeles. Kiek tu uzdirbi per darbo diena? Kiek tavo uzdarbis sudarys, pridejus sestadienio koeficienta 1.5 karto? Patikek, tu ir dalies nesumokesi sitam reikalui, jei tai vertintume pagal darbo uzmokesti.


27 Rgp 2018 09:35
Aprašymas
650cc
650cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Gru 2013 00:12
Pranešimai: 839
Miestas: Kėdainiai
Technika: Can-Am Renegade 800cc
Pritariu, čia labai sunkus, kruopštus ir atsidavimo reikalaujantis darbas, visi atvažiuoja pasimėgauti ir patirti malonius įspūdžius, bet kai kam reikia įdėti labai daug darbo ir pastangų, kad kiti gautu malonumą. Nedidelis tas startinis, kai žinai, kad techniką gali palikt nesukdamas galvos jog grįžęs nerasi, jei sugesi visada parveš ir pasirūpins evakuatorius, maršrute visada žinai, kad niekam nekenksi ir nenusižengsi kur važiuosi, nes organizatoriai viską yra sudėlioję ir daug kitų dalykų kurie yra nematomi. Reikia džiaugtis, kad tokie renginiai vyksta ir yra kas juos daro. Ačiū bekelės vilkams

_________________
Viskas priklauso nuo tarpinės tarp vairo ir sėdynės

Greitai lėksi, lėtai neš...

ex. China atv 110cc
ex. China atv 250cc
ex. Can-Am Renegade 800cc
.....tapų tapų..... Laukiam kito


27 Rgp 2018 10:57
Aprašymas
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
Ačiu už supratinguma
suiraM rašė:
Pritariu, čia labai sunkus, kruopštus ir atsidavimo reikalaujantis darbas, visi atvažiuoja pasimėgauti ir patirti malonius įspūdžius, bet kai kam reikia įdėti labai daug darbo ir pastangų, kad kiti gautu malonumą. Nedidelis tas startinis, kai žinai, kad techniką gali palikt nesukdamas galvos jog grįžęs nerasi, jei sugesi visada parveš ir pasirūpins evakuatorius, maršrute visada žinai, kad niekam nekenksi ir nenusižengsi kur važiuosi, nes organizatoriai viską yra sudėlioję ir daug kitų dalykų kurie yra nematomi. Reikia džiaugtis, kad tokie renginiai vyksta ir yra kas juos daro. Ačiū bekelės vilkams


Išsiųsta naudojantis F3111 Tapatalk 4 Lt

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


28 Rgp 2018 22:11
Aprašymas YIM
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 1T_TZ5VN2M Pries metus ;)

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


30 Rgp 2018 20:03
Aprašymas YIM
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
Paveikslėlis

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


05 Rgs 2018 19:36
Aprašymas YIM
800cc
800cc
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Sau 2009 21:49
Pranešimai: 2387
Miestas: Elektrėnai
Paveikslėlis

_________________
ATV Klubas "Bekelės Vilkai"
ATV:
Honda rincon 680 camo
Honda rincon 680 red
Suzuki KingQuod 700 PARDUOTAS
Honda rincon 680 camo PARDUOTAS
Honda foreman 450 PARDUOTAS
Honda foreman 450 red PARDUOTAS

tel.8 68638339.
staliubaras@yahoo.com


12 Rgs 2018 21:47
Aprašymas YIM
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Atsakyti į temą   [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron